Silikonslang används offentligt i sammanhang där man behöver en transparent och flexibel slang

Exempelvis i läkemedelsindustrin och forskningen är silikonslang offentligt begagnad.

Silikonslangen tillverkas igenom att man extruderar platina- alternativt peroxidhärdad silikon i adekvat storlek.

Man får därmed en slang som är så smakligt som resistent mot påverkan av kemikalier. Genom att armera slangen kan man få en större hållfasthet samt även begagna undertryck i den.

Silikon, även kallat silikonelaster, är ett samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer som är baserade på kedjor av kisel samt oxygen.

Till dessa binds ibland annorlunda slag av organiska rester, det önskar anföra kolväteföreningar. Silikon leder inte elektricitet, är ej lösligt med hjälp av vatten och är förhållandevis tåligt mot kemisk influens.

Silikonmassan är mjuk samt formbar före den har härdat. Materialet används mellan övrigt för att fylla fogar.

Silikonslang

Det är en högprestanda slang som är främst framtagen för att flytta luft alternativt vätska. Slangen har flera depå armering för att fixa höga arbetstryck. Utmärkt att begagna i t.ex. en bilmotor där det ställs krav på en slang som klarar av hög temperatur samt tryck (kylarslangar eller turboslangar)! Men denna typ av slang kan hava många fler användningsområden än bilmotorer!

SH platinahärdad kryssarmerad silikonslang av medicinisk kvalitet är tillverkad i renrum Class 1000, med armering av polyester alternativt Nomex.

För bruk i pharma, biomedicin, kosmetik eller vid beredning av livsmedel. SH innehar genomgått extensiv fysikaliska, kemiska, och biologisk tester samt uppfyller USP Class VI, FDA CFR 177.2600, ISO 10993 samt 3A standard. Klicka här nu för mer info

Slangtypen tillverkas oxå i peroxidvulkat utförande av FDA CFR 177.2600 godkänt stoff.