Garvsyra och tannin är bra därför att få vin som smakar gott

Nuförtiden så finns det gott om humorinslag som har tagit namnet garvsyra men faktum är att den här syran har ganska lite med shower att göra. Visst, den innehåller flera tanniner som är en väldigt viktig del i vin som så klart ofta serveras i underhållningssammanhang.

garvsyra

Den goda smaken i vinet samt den sträva smaken i omogen frukt

Om du tar ett bett i en omogen frukt så får du en barsk smak i munnen. Den här smaken kommer från tannin som finns naturligt i skilda frukter såsom sharonfrukt såväl som i vindruvornas kärnor samt skal.

Tanniner vin utmärks av att de har gott om det goda tanninet som åstadkommer att smaken blir mer häftig och varmt sammandragande. När du dricker ett fint rödvin så känner du helt klart av tanninet. Garvsyran känns också i whisky samt cognac och kommer då från ekfaten eller tillsatta ekspån varifrån alkoholen extraherat syran.

Garvsyran är även en del av kaffe och te men ej överlägsen

Den garvsyra kaffe består av är ej dominant för det finns fler syror i kaffet som påverkar smaken. För att få ner surhetsgraden som de här syrorna bidrar till så kan man rosta hårdare för ett högre PH-värde.

Te som smakar strävt har tanniner som är PH-neutrala. Men det är viktigt att begripa att te icke har garvsyra som är fallet i kaffe. Det är ej samma sak ehuru man känner den där sträva tanninsmaken då man tar en bägare te.

Gör ditt eget rödvin med bättre samt fylligare smak

När det handlar om tanniner vin blir godare av så är det angeläget att man får rätt sort. Det här är sådant som vintillverkare är högst medvetna om, och de är ingående med att nyttja sig av korrekt sort av syra för att erhålla korrekt smak på sina viner.

Det är likaså så att tanninet kan giva en bättre effekt då vinet får mogna. När du väljer en vinsort som blir godare av att få stå och mogna till sig så kan du ofta se en slags sump i botten av flaskan. Klicka här för mera information. Det här beror på tanninerna, men sumpen kommer icke att påverka vinets goda smak och man behöver ju inte dricka den.

Du kan tannin handla i smarta förpackningar på tex. hembryggning.se och allt-fraktfritt.se som är lätta att sända med post. Lägg till ditt eget vin för att få en bättre smak.

Det är avsevärt nyttigt att få i sig tanniner med jämna mellanrum

Tanninerna har blivit avsevärt populära på grund av vi idag vet att de faktiskt är bra för vår välbefinnande. Man har nämligen förstått att garvsyra, det vill säga annorlunda typer av tanniner, kan motverka allvarliga sjukdomstillstånd som förkalkning av artärer. Man menar till och med att tanninerna skulle kunna vara med och bekämpa hjärtinfarkter.

Det finns undersökningar som har visat att tannin också kan ha en sårläkande effekt men detta är mindre viktigt för dig som tycker om vin och som måhända gör ditt eget. Tannin är följaktligen ett mycket relevant ämne som bidrar till livskvalité.