Använd bryggsocker för att brygga ditt eget öl

Det är inte så tufft att brygga sitt eget öl med tanke på att spisen samt ugnen räcker långt I processen vad gäller att få till korrekt temperaturer.

jässocker

Men är bryggsockret sannerligen nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan det här sockret precis då man behöver det som mest?

God planering är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man jämt måste bana väg för sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll ifall man vill brygga vin alternativt om man vill brygga öl med bryggsocker. Ifall man inte har allt på plats inför vinbryggning så kan det hela lätt gå åt skogen då saker som jäsning inte fungerar så som man har tänkt sig.

Gå således igenom allting som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska hända.

Brygga öl med bryggsocker eller bara med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det fungerar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen relevant att du får en produkt som sannerligen är till för ölbryggningen.

Något som får massor att välja sockret är det där med alkoholen. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Man häller helt enkelt ner bryggsockret i koket för att få maximalt med alkohol.

De som menar att man ej ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten anser ofta att tillsatt socker skänker en öl som inte smakar lika gott. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varefter man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som eventuellt inte är fullkomligt framgångsrik.

En annan sak att överlägga är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir en aning blaskigt. För att finna korrekt formel så kan det vara klokt att börja med ett mindre kok så att man inte behöver slänga så mycket om det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för ultimata pris

Ifall du vet att du snart kommer att brygga öl igen så ska du se till att införskaffa ingredienserna online. På webben så finner du allting som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt samt dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis och spara pengar på att handla online.

På webben bör du dessutom gästa forum där personer diskuterar ölbryggning.