Vilken är korrekt msm dosering?

Även om man i stort sett kan inta hur mycket msm pulver som helst utan att bli sjuk så är det viktigt att man använder sig av rätt msm dosering för bästa resultat. Hur mycket pulver eller msm tabletter man ska ta beror självfallet på vad det är som man behandlar. Låt oss titta lite närmre på skilda användningsområden och hur man kan dosera det organiska svavlet.

MSM pulver Metylsulfonylmetan hälsokosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver kosttillskott från allt-fraktfritt.se i bra hälsokostburkHögsta kvalitet MSM Metylsulfonylmetan pulver

Msm pulver i ansiktet

Den som vill få fin hud alternativt som har stora bekymmer med akne och ärrbildning i ansiktet kan enkelt behandla med msm pulver. För utvärtes bruk så kan man vara riktigt generös med msm dosering men man behöver ej överdriva. Det går till exempel bra att ta ett kryddmått som man blandar med en aning vatten för att få en massa som man kan dutta på problemområden i ansiktet.

För att huden lättare ska kunna ta till sig msm pulvret så är det bra att använda sig av varmt vatten då man blandar till en ansiktsmask eller smet för att bearbeta punkter. Beroende på hur mycket ansiktsmask eller hur många punkter man vill behandla så kan man tarva upp till någon sked pulver som man blandar med andra ingredienser.

Dricka msm vatten

Ifall du vill behandla stela leder, värk, eksem eller sömnighet genom att dricka msm vatten så kan du blanda ut mindre än en tesked i ett glas vatten för att få den önskade effekten. Man brukar råda en successiv stigande msm dosering där man börjar med en fjärdedels tesked den första veckan för att därpå eskalera så att man till sist når ungefär 3 gram per dag.

Att man börjar försiktigt beror inte bara på att man bör se hur kroppen reagerar på det organiska svavlet, det är också så att pulvret i början kan upplevas som lite beskt. Det här förändras för de flesta då de vänjer sig vid
smaken och då kroppens PH-värde förändras varefter man upplever smaken en aning avvikande. Här kommer detaljerad data: lignisul msm

Om man tar msm tabletter så ska man hålla sig till den dos som rekommenderas på burken. Tabletter kan vara ett oerhört gott alternativ om det är så att man upplever att det är besvärligt att vänja sig vid smaken.

Hur länge kan man ta msm?

Det vanligaste är att man använder sig av kurer där man behandlar under en speciell period. Tanken är ju att man ska rehabilitera kroppens naturliga jämvikt och understödja cellerna att jobba som de ska och inte att man ska bli beroende av ett kosttillskott. Det är rätt vanligt att man använder sig av msm pulver under en månads tid, en gång per dag, varpå man tar en paus.

Mot Atros, som är kroniskt, tar man oavbrutet. Helst i kombination med Glukosamin.

Glukosamin har förvandlats till läkemedel i Sverige och säljs som pulver till djur. Då försvinner samtliga krav på livsmedelsgodkännanden, livsmedelshygien, livsmedelspersonal, egenkontroll samt hälsovårdsnämndens kontroll. Gelest glukosamin däremot håller livsmedelskvalitet för det säljs i England, Tyskland och andra länder som kosttillskott, enbart etiketten skiljer.

Man kan alltid behandla igen om man upplever att energinivåer går ner igen eller huden blir torrare och rynkig några månader efter avslutad behandling. Det kan ju likaså vara klokt att överlägga hur ens diet och livsstil ser ut i övrigt.

For man för lite organiskt svavel genom maten är det passande att alltid ta en aning varje dag, som kosttillskott msm. För bästa effekt är det betydelsefullt att byta ohälsosamma mönster samtidigt som man intar msm kosttillskott.