Man kan tillsätta lakritspulver till er mat

I Sverige är det jättemånga tillsammans med dig som tycker om lakrits. Vi svenskar äter lakrits i form av godis eller i maten minst en gång i månaden. Det verkar bara vara här i Sverige vi är så inbitna på lakrits och det öppet för var och en att forska i saken. lakritspulver kan lätt tillsättas till olika typer av godis och även till olika bakverk.

lakrits

Så enkelt och så riktigt mumsigt med lakritspulver för egen LAKRITS

Om man inte orkar koka eget godis eller göra dessert med lakritssmak så kan man faktiskt tugga på roten som ger denna smak. lakritspulver som är gjort från lakritsroten är helt naturligt. Kombinationen av lakritspulvret och din saliv från munnen är det som ger den mycket specialla smaken av lakrits.

De flesta uppskattar lakrits som smak I våra bakelser, glass och kanske även drinkar. Är man lakritsfreak så längtar man efter lakritssmak hela tiden. Folk som bott utomlands en längre tid kan berätta. Det är lakrits som utlandssvenskar ofta ber om i sina tröstpaket.

Pröva för att prova med lakrits hemma i ditt kök

Äkta lakrits kommer från roten och den äkta lakritsen produceras bland annat i Turkiet, Spanien och Italien. Av rå-lakritsen gör man först ett granulat och sedan olika pulver som kan användas på olika sätt i vår matlagning för att få fram den specialla smaken. Man kan förmodligen använda lakrits som smakämne i det masta man kan stoppa i sig.

Om du brukar baka så kan du ta en funderare på i vilka bakverk du kan testa med lite lakritspulver. Notera att ett fåtal personer förgiftas av lakrits varje år. Detta är som vanligt,överdriv och det slår fel. Det behöver man inte göra för lakritspulver har en stark smak så det räcker med mycket litet.

Var handlar man lakritspulver som man kan bruka för snask samt bak?

Mycket besvär för en liten påse, men om du har någon hälsokostbutik i närheten kan du prova där.

Istället för den lilla påsen till stort besvär kan du lätt hitta lakritspulver till de bästa priserna och med utmärkt kvalitet på nätet online. Lakritspulver att köpa hittar du på allt-farktfritt.se, prisad och ibland på Tradera och i godisbutiker online.

lakritspulver har begränsad hållbarhet, så kolla alltid bäst före datum. Pulvret måste vara fräscht för att kunna ge bästa kvalitet. Se till att du förvarar det på rätt sätt så att det kommer att hålla sig i ditt skafferi och köp nytt i tid så att du inte står utan då det blir dags att göra egna lakritskarameller igen!