Glukosamin lindrar din smärta och ökar rörligheten

Den som har problem med rörlighet och upplever att leder och brosk känns slitna kan bli hjälpt av kosttillskott innehållandes glukosamin. För att kroppen och dess flexibilitet ska fungera som den borde så krävs nämligen produktion av glukosamin. Det är en del av ledväskans smörjande ämnen. Produktionen av glukosamin bidrar till produktion av hyaluronsyra, vilket är ett ämne som i sin tur ger smörjande verkning för leder samt brosk.

En del personer upplever dock besvär därför att hyaluronsyran inte produceras som den borde.

Viskositeten hos hyaluronsyran är mycket hög och skyddar samt har dämpande verkan på ledbrosk och artrosskador. Faktorer som påverkar produktionen av glukosamin till det sämre kan exempelvis vara stigande ålder och hård träning. Dessa omständigheter kan medföra att broskcellerna hämmar sin produktion av hyaluronsyran. Kosttillskott innehållandes glukosamin har därför som uppgift att stävja eller lindra slitage på leder och brosk, och det är flertal personer som har upptäckt kosttillskottet.

Det finns massor fördelar med kosttillskott med glukosamin och ur många avseenden är det faktiskt en mirakulös behandling. Det ger till exempel inte några biverkningar och det påverkar heller inte övrig medicinering. Det beror på att glukosamin är ett naturligt kroppseget ämne. Följaktligen har det inte på något sätt skadande effekter på människan.

Nyttjande av kosttillskott med glukosamin kan innebära symptomlindring hos patienter med lindrig grad av knäartros. Därjämte har människor med ledproblem av typen osteoartros beskrivit att smärta avtagit fullständig eller åtminstone att besvären lindrats markant vid intag av kosttillskottet.

I enlighet med vetenskapliga studier har tillförsel av glukosamin kompletterande egenskaper på den kroppsegna och befintliga produktionen. Glukosamin påstår även lindra ledbesvär bättre än till exempel naproxen och ibuprofen efter ett par veckors nyttjande. De antiinflammatoriska preparaten har dessutom visat tendenser att resultera i biverkningar.

Genom dubbelblindtester har effekten av glukosamin testats i relation till placebopreparat. Testerna har visat klart att det är lindrande för smärta, rörlighet samt svullnad i leder ren glukosamin är utan nyponpulver biverkningar.

nyponpulver och nypon ersätts av ren glukosamin

Produktionen av ledbrosksämnen och ledvätska verkar tillta i samband med intaget av glukosamin. Vilket är någonting som faktiskt kan leda till att ett skadat ledbrosk kan bli fullt återställt.