Dags att behandla begynnande artros med glukosamintabletter till ett vettigt pris

Ifall du tror du drabbats av artros bör du direkt kolla upp det med läkare, Man ska alltid uppsöka en läkare för att fastslå att det sannerligen rör sig om artros i knä, artros axel alternativt var man nu upplever krämpa och minskad flexibilitet. Men det kan även vara smart att börja med glukosamintabletter som innehåller ämnet glukosamin som är känt för att ha smärtstillande verkan och som kan ge ökad rörlighet i leden som har drabbats.

glukosamin

En effektiv kur med glukosamintabletter och viktiga övningar

Undantagen att rådgöra med en erfaren doktor och börja ta glukosamintabletter så kan man även komma igång med sjukgymnastik. Detta betyder icke nödvändigtvis att man måste få en remiss och gå till en sjukgymnast som är specialist på saker såsom artros i nacken samt artros i foten. Visst kan det vara bra att få experthjälp men viss artros behandling kan man dessutom åstadkomma själv.

Lär man sig endast rätt övningar så behöver man icke ens ett gym för att befästa de delar av kroppen som har drabbats av sjukdomen. För somliga så kan det vara besvärligt att vara genomgående då man icke har en sjukgymnast som väntar eller ett gymkort som man har betalat för, och det är förstås också något som man skall överlägga då man planerar för att behandla artrosen.

Köp glukosamin online till ett bra pris

Glukosamin räknas som läkemedel men säljs även som kosttillskott i mindre förpackningar. Dessa kan man hitta på Apoteket men det är bra mycket smartare att införskaffa glukosamintillskott online där man kan få bättre priser. På en sajt såsom all-fraktfritt.se så finner man exakt samma glukosamintabletter men till ett mycket bättre pris än det man får hos Apoteket.

Det är därtill enkelt att beställa den här typen av varor online. De skickas raskt till den adress som man anger och så kan man sätta igång med tabletterna som kan medföra att man får förbättrad flexibilitet och även speciell smärtlindring.

Men funkar det verkligen med glukosamin då man har artrosproblem?

Tester på djur har bekräftat att glukosaminet kan vara en avlastning då brosket bryts ner på grund av åldrandet. Studier på människor har fått lite olika resultat men det lutar likväl mot att det här är ett ämne som rentav gör en skillnad.

OBS: det finns mängder av vetenskapliga tester som visar att glukosamin fungerar. Men de är alla utförda med 1500 mg per dag. 2 tabletter (som det står på apotekets burkar pga. svenska regler) räcker ej. 2 1/2-3 tabletter behövs.
Likaså står det ej på burkarna att man måste ta glukosamin i all framtid för att kroppen tillverkar för lite själv. Det tar 3 veckor före behandlingen börjar verka, en del tillverkare glömmer att tala om detta också.

Även om läkare vet att detta ämnet rentav gör en skillnad så är det icke så enkelt att de alltid kan rekommendera att ta det som tillskott. Det här beror på att man behöver fler studier som kan bekräfta att det faktiskt funkar på samtliga patientgrupper och eventuellt viktigare, att man måste testa att det är säkert för gravida och andra specifika grupper att använda sig av glukosaminet.

De som har börjat behandla med glukosamintabletter kan även intyga att de rentav mår bättre och detta är möjligen viktigare än flertal studier som bekräftar detta. I diverse forumtrådar finns diskussioner om detta.