Vet du hur du ska desinficera med ytdesinfektion

Det är inte konstigt att många känner sig villrådiga då vi drabbas av en pandemi. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Vi i Sverige har valt en helt unik metod att bekämpa coronaviruset på. Men oavsett vad som händer kan du se till att desinficera både händer och ytor för att skydda dig.

Du måste desinficera

Du kanske tror att handspriten är den bästa metoden att desinficera på? Det här kan verka som en otroligt effektiv handdesinfektion på grund av lukt och den starka känslan. Vi vet sedan tidigare att handsprit inte kan döda alla virus.

Antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray har blivit ett bra substitut i dessa bristtider. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

Om du är extra utsatt för virus kan du prova att använda en antibakteriell handtvål. Tvätta händerna ofta. Gör till en vana att alltid tvätta händerna om du har varit utomhus. Gör det inte bara om du har symtom. Tvätta alltid dina händer med tvål när du kommer hem. Då är händerna rena.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

I ditt hem finns det alltid bakterier. Även om du inte är sjuk i influensa så kan du smitta med andra sjukdomar. Bakterier kan ta sig in var som helst och i alla hem.

Du måste vara extra uppmärksam på det nu när vi har pandemiproblem. Om du sprayar på lite bakteriedödande kolloidalt silver på varorna så kan du äta dem när sprayen har torkat. Det har en mycket bra effekt. Den effektiva sprayen tar död på de flesta virus.

Ha rätt produkter redo året om för att skydda dig

Glöm bort apotekens handsprit. Om du vill ha ett bra skydd kan du även prova en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Var aldrig utan bra rengörings- och bakteriedödande produkter. Lagret måste vara fyllt året om. Produkterna som du sprayar på måste tåla sprayen.

Ytdesinfektion

Kommer det att göra någon skillnad med ytdesinfektion

Genom att ha en god rutin för ytdesinfektion håller du dig och ditt hem bakteriefria. Man kan föra coronaviruset vidare utan att veta om det. Det problemet minskar om du har rena händer.