Så gör du för att begränsa smitta och skyddar dig mot influensa symtom

Kan du symtomen för influensa. De flesta har varit med om influensasmitta tidigare och vet hur det känns. Om du har influensa symtom så kan du ha snuva och hosta. Vi kan faktiskt kräkas när vi har influensa också.

virusskydd

Säsongsinfluensan är ingen nyhet. Symtomen är olika beroende av smitta. Många trodde att coronavirus var en vanlig influensa i inledningsskedet. Behovet av virusskydd ökade då.

Skydda dig mot smitta innan du drabbas av den

C-vitamin är bra för immunförsvaret. Det finns även som pulver. Pulvret går under namnet askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Mer info finns på Dr Annika Dahlqvists sajter.

Ett virusskydd måste sättas in i tid. Det kan vara försent om du redan har influensa symtom. Under en pågående pandemi är det inte särskilt roligt om du behöver intensivvård med respirator tillsammans med tusentals andra i din region.

Om du vill undvika att få smitta så måste du skydda dig långt innan du får influensa symtom. Hur kan du lyckas med detta? Lättare kan det inte vara. Handsprit hjälper nog inte. Ibland är handspriten för svag för bakterierna.

Det gäller att bli bra på effektiv handtvätt

En antibakteriell handtvål löser det mesta. Spriten kan inte mäta sig med en handtvätt. Kanske till och med flera gånger bättre.

Vi tar ofta tvålen för given och tror att andra medel är bättre. Det är viktigt att du följer tvättrutinerna. Sedan kan du skölja händerna. Det kan ge ett bättre resultat än handsprit.

Varför känns det som att handsprit är mycket bättre mot influensa?

Det är svårt att förstå att tvålen kan vara bättre. Det är sällan så. Den virusdödande effekten är den viktigaste. Samtidigt måste du förstå att många smittor överförs direkt via luften. Rena händer är en start.

Alkogel har ingen effekt på flera virussorter. alcogel Om du börjar förlita dig på att handspriten kommer att hindra influensa symtom från att någonsin dyka upp lurar du dig själv. Det enda du behöver är tvål och vatten. Handsprit hjälper inte mot smitta.

Vi måste göra vad vi kan för att inte få någon smitta

Undvik andra människor med influensa symtom. Alla omfattas av det. Använd gärna olika former av ytdesinfektion.

Sprayen kan användas på de flesta ytor. Oftast är det lika viktigt som tvål. En spray gör rent där du annars inte kommer åt.

Om du till exempel sprayar med kolloidalt silver på matvaror, frukt och grönsaker som du plockar hem i influensatider kan det fungera som ett gott skydd mot smitta. Produkter som du måste ha hemma får aldrig ta slut i medicinskåpet.