Hur fungerar C-vitaminer som kosttillskott?

Det är minsann icke så befängt med kosttillskott för betänk hur många som använder sig av en bestämd diet för att gå ner i vikt. Om man utesluter många matgrupper från sin diet så är det onekligen så att man dessutom utesluter vitaminer och mineraler. Det finns avsevärt populära dieter där man icke får nog med C-vitaminer eftersom man undviker frukt.

På all-fraktfritt.se kan man köpa c vitamin som pulver mycket billigare än tabletter och är detsamma. Faktisk ännu renare då man inte behöver klibbmedel samt släppmedel därför att kunna pressa till tablett.

Ta C-vitaminer därför att må riktigt bra idag samt imorgon

Ifall du är orolig för att du kanske lider av cvitaminbrist så ska du veta att du näppeligen riskerar skörbjugg. Det krävs svårartad nöd under en längre tid för att tänder ska börja ramla ur munnen på en. Men man kan ju lida av andra symtom som kan uppkomma då man icke får i sig tillräckligt med C-vitamin.

c

De ultimata kosttillskotten som du kan nyttja dig av för att må bra

Det finns de som hävdar att man ska satsa på kosttillskotten som består av salter av askorbinsyra som till exempel kalciumaskorbat. Det här kan vara bättre än helt vanliga tabletter med C-vitaminet eftersom man kan se en bättre effekt än med den vanliga askorbinsyran då kalciumaskorbatet tas upp av kroppen på ett effektivt vis.

Men det är klart att man kan skåda bra verkan av olika typer av C-vitamintillskott. Med C-vitaminbrus så kan man komma långt, och detta kan vara ett fint alternativ för den som tycker att det känns komplicerat att börja äta mer frukt och grönsaker. c vitamin bra för.

Kan man få i sig för mycket av C-vitaminet?

Ja, man kan råka ut för en c vitamin överdos om man får i sig överdriven av tabletter eller brus. Men det här betyder icke att man kommer att bli allvarligt sjuk för överflödigt c vitamin följer med urinen ut ur kroppen.

Det finns varningar för att nyttja sig av överdriven av detta vitamin ifall man har bekymmer med exempelvis njursten då det finns forskning som visar på att man kan få njursten av för höga doser av vitaminet.

Det rekommenderade intaget för vuxna ligger på 75 mg. Om man är gravid så kan man inta 85 mg per dag och när man ammar så kan man förhöja dosen till 100 mg.

Samtidigt ska man veta att upptäckaren av c vitaminet själv intog flera gram per dag och borde veta bäst då han fick Nobelpriset. Cvitaminpiller brukar vara på 500 mg eller 1000 mg.

Något man ska vara försiktig med är det goda vitamingodiset som är till för barn. Ofta så är det format exakt som vanligt godis men om barnet äter upp en hel behållare på en gång så kan det vara farligt. Man bör uppsöka hjälp så snart som man upptäcker vad som har hänt och också vara redo på att detta kan leda till magont.

Rökare behöver extra c vitamin. Vid förkylning samt andra åkommer förbrukas c hastigt. Att ha tillräckligt med c kan motverka sjukdom, blir man sjuk är det välkänt att man hastigt ska ta extra c vitamin, kanske 3-4 gram dag, till man blir sund.

Behöver man sannerligen kosttillskotten ifall man äter frukt?

Det här är en god fråga och beror helt och hållet på vem man är och hur man äter i övrigt. Det är avsevärt sällsynt i Sverige med brist på C vitaminer därför att det finns så pass gott om frukt samt grönsaker året om. I stunder då man inte får I sig nog med frukt och grönsaker så är kosttillskotten en enastående hjälp.