Handsprit dödar inte coronaviruset så köp inte handsprit

Vården behöver handsprit för att döda bakterier, mot coronavirus fungerar det inte. Coronaviruset utrotas inte med handsprit.

Försäljningen är enorm och säljande företag säger inget till kunderna om detta.

Kända bloggare sprider budskapet att visserligen fungerar inte handsprit mot virus men coronaviruset är ett undantag.

man brukar påstå att coronaviruset är ett annorlunda virus med fettlösligt skal som alkoholen löser upp och sedan länkar man till en säljare som ger provision på alla köpare man skickat.

Risken att smittas av coronaviruset ökar om man använder handsprit

På händernas hud har vi bakterier som skyddar oss mot coronaviruset och dessa dödar handspriten. Fettet i porerna löses upp och porerna står öppna.
Coronaviruset har fritt fram när handspriten torkat.

Däremot fungerar vattenbaserad handdesinfektion utmärkt. I prisad webbshop finns det alkoholfri handdesinfektion att köpa.Där finns också antibakteriell handtvål för handtvätt och ytdesinfektion för desinfektion av ytor, dvs utan glycerin.

desinfektionssprit

Uppmaning från överläkare på Sahlgrenska och professor i bakteriologi – Kasta all handsprit

Mot coronaviruset fungerar inte handsprit. Vid Sahlgrenska akademin finns överläkaren och professorn i kliniskt bakteriologi, Agnes World, som säger:

Handsprit är verkningslös mot virus och har endast effekt mot bakterier.
– Släng omedelbart all handsprit, uppmanar hon.
– Alla flaskor med handsprit jag hittar på arbetsplatser och liknande kastar jag direkt. Man bör däremot använda handsprit om man arbetar på sjukhus och inom vården.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Hemtillverkad handsprit kan vara farlig

Att blanda egen handsprit av T-röd denaturerad sprit fungerar inte mot coronaviruset.

Tiotusentals människor blanda egen handsprit av T-sprit efter recept som sprids på nätet.
Händernas känsliga hud skall sedan utsättas för denna illaluktande blandning i veckor eller månader.

Man häpnar när även tidningar sprider dessa “råd” till sina läsare. Försäljningen av T-röd slår alla tidigare rekord.

Problemet är till att börja med att handsprit inte fungerar mot coronaviruset. Den slår ut hudens eget bakterieskydd som annars skulle angripit coronaviruset och kanske många gånger dödat det.

T-sprit är inte avsedd att ha på händerna eller huden. Klicka här för att gå till coronaviruset.info. Spriten är förgiftad med denatureringsmedel för att bli odrickbar. Därefter är den färgad med färgämne.

Det finns nog ingen hudläkare som skulle godkänna användande på händerna.

Blanda din egen handdesinfektion som är identisk med köpt

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Tillverkare är ett mycket kompetent svedalaföretag som har tillverkat desinfektionsmedel i 12 år och har tillstånd för tillverkning både från kemikalieinspektionen och länsstyrelsen.
Tillverkare av desinfektionsmedel skall vara godkända och under tillsyn av kemikalieinspektionen, allt annat kan vara farligt eller verkningslöst.

Detta företag kan fortfarande leverera desinfektionsmedel trots att alla ndra har slut

Coronaviruspandemin har orsakat en kolossal efterfrågan på desinfektionsmedel, vanligast i form av virus- och bakteriedödande spray och desinfektionsmedel. Verkningslös handsprit har sålts i miljoner flaskor.

Handdesinfektion och desinfektionsmedel är slut i hela EU. Tvålpumpar, tomflaskor och sprayers är slutsålda i hela landet. Återfuktningsmedlet glycerin är slutsålt. Biocider, ingredienserna som dödar virus, är slut hos tillverkarna.

Flaskor tillverkas dygnet runt och fylls efterhand och säljer slut direkt.

En del säljande företag är så fräcka att de säljer utan att ha varor att leverera. Det är okänt när i framtiden leverans kan ske. Kunden får vänta och hoppas på leverans innan hen blir smittad.

Just nu har generellt alla nätbutiker slut på 500 ml handdesinfektion, desinfektionsmedel och virusdödande tvål. Flytande tvål som dödar coronavirus är också slut.

Men inte i dessa nätbutiker:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Mindre företag som säljer direkt till sina kunder. Kända av sin egen kundkrets men okända för de flesta andra. När jag googlar på Köpa Handdesinfektion finns ingen av butikerna med på de första 3 sidorna.
Google vet ingenting trots sin artificiella intelligens.