Bra gödning med blodmjöl som skrämmer djur

Namnet kan låta lite obehagligt men den som har en trädgård känner till att blodmjöl är en fantastisk produkt på så många olika sätt. Har man besvär med rådjur och kaniner som tar sig in i trädgården och äter tulpaner, rosor och annat så kan man testa att avskräcka med en blodmjölsblandning.

Man framställer blodmjölet från blod som kommer från slakthus. Det här blodet är fullt av protein och lättlösligt kväve. Pulvret passar fint som gödning till växter som sallad, spenat, kål och olika lökar. Också buskar och träd mår bra av den här typen av gödning.

blodmjöl

OBS: handla en livsmedelsgodkänd produkt ifall du skall gödsla grönsaker du sedan ska äta. Då är järnet samt andra nyttigheter av likadan kvalitet som det pulver man använder till järntabletter och andra kosttillskott. Till prydnadsväcter kvittar det, en teknisk trädgårdskvalitet går bra.

Blodpulver används ofta som kosttillskott till hundar (finns på brahund.se) som behöver mer järn. Men pulvret kan likaså funka avskräckande på rådjur, möjligen till med bättre än vad det vanliga blodmjölet gör!

Använd benmjöl samt blodmjöl som ett smart komplement till varandra

Det rekommenderas ideligen att man använder sig av både blodmjöl samt av benmjöl då man vill få förnäm gödning i trädgården. Benmjölet har inte lika mycket kväve som blodmjölet men å andra sidan en hel del fosfor vilket är bra. Benmjölet är bra som växtnäring till annorlunda typer av växter samt blodmjölet är speciellt bra till grödor som behöver snabbare näring.

Få till verkningsfull rådjursavskräckning med blodmjölet

Om det är så att Bambi ideligen kommer på besök och mumsar i rabatter och på unga fruktträd så tvingas man göra något åt detta. Blodmjölsblandningar kan ge verkningsfull rådjursavskräckning eftersom rådjuren inte tycker om blod-lukten.

Man kan göra det här på en aning skilda vis. Dels så kan man helt enkelt utbreda ut mjölet över rabatter och kring träd som ska skyddas och dels så kan man göra en blandning med (eller utan) ammoniak som man häller i en burk med hål alternativt doppar en påle i.

Burken alternativt pålen kan man därefter ställa ut bland buskar samt i rabatter för att på så vis skrämma bort rådjur såväl som kaniner och harar som kommit därför att äta frukost, lunch samt middag.

Det är inte svårt att göra en mix med vatten (och ifall man vill med också ammoniak) men tänk på att det här är en smet som luktar riktigt dåligt. Också människor kan bli avskräckta! Ifall det regnar så kan man behöva iterera proceduren efter några veckor eftersom lukten då kan ha försvunnit med regnet.

En enorm fördel med den här avskräckningstekniken är att den är tillförlitlig för människa samt djur. Därutöver så är det känt att det här fungerar bra. Man behöver således inte försöka förgifta rådjuren, skjuta av dem eller uträtta annat som kan besvära grannar och andra djur som man icke störs av.

Det är heller inte speciellt dyrt att införskaffa blodmjöl (finns bla. på allt-fraktfritt) och andra ingredienser som man kan behöva för en riktigt stinkande mix. Dubbelklicka nu för mer information från blodmjol.com. Man kan ju börja med att ställa ut käppar med oasisbitar för att sedan fylla på med mjöl. Med tiden lär man sig hur man håller rådjuren borta.