Bikarbonat och bakpulver – fungerar sisådär på samma sätt

Går det att använda bikarbonat istället för bakpulver?

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ofta en aning mer för att göra rent i badrum och kök med detta mirakelmedel. Men det finns även andra skillnader som kan vara bra att ha koll på.

vad

Bakpulver för bakning och för annat som måste göras därhemma

När det innefatta bakning så är det inte så dumt att ha bakpulver därhemma. Oavsett ifall man ska baka scones eller en god chokladkaka så kan man behöva en till två teskedar av bakpulvret för att erhålla god jäsning.

I bakpulvret så finns det natriumbikarbonat, syra och stärkelse. I praktiken så kan man jäsa en kaka bara med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan icke använda lika mycket som av bakpulvret.

Men vad är bikarbonat och är inte det här samma sak som bakpulver? Kärt barn har flera namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är detsamma som natriumvätekarbonat eller E500 som är en annan beteckning på detta salt.

I ren form så får man bättre verkan vid städning

Bakpulver bikarbonat är alltså en mix av åtskilliga ingredienser medan natriumbikarbonatet är den rena formen. Om du ska göra rent med ämnet så är det bäst att ha den förädla formen.

Du kommer förstås också att observera verkning med pulvret som är till för bakningen och det kan hällas i avlopp och användas i smet med attika för att får det rent. Men bästa effekten får man med den förädla formen som man även kan få i lite större förpackningar till ett fint pris.

Om du vill företa en smet så är originalformen likaså bättre eftersom den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få korrekt konsistens på smeten som du sedan behandlar diskbänk, handfat och toalett med.

Det ultimata är att ha bikarbonatet hemma för annorlunda behov

Förväxla inte natriumkarbonat samt bikarbonat (natriumbikarbonat), det är 2 skilda saker. Båda finns på allt-fraktfritt.se samt i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja. Mer info: På denna sajten.

När man ser på skillnaderna på bikarbonat samt bakpulver så inser man ganska snart att bikarbonatet är smartast att ha hemma. Har du det rena saltet som både jäser och gör rent så ordnar alltsammans sig. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få dän fläckar och smuts. Omvänt sett så är det icke lika självfallet.

Därtill så kan man använda bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska samt smidiga. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar samt gno silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Ifall du är riktigt noggrann så kan du ju ha den där lilla burken med bakpulver för kakor och så en större förpackning med rent natriumvätebikarbonat för annat som städning och kroppsvård. Det mesta I hemmet blir på det här viset en enkel match.