Är du beredd på den stora pandemi?

Många trodde att ryssen var vår stora fiende. Världen har drabbats av en pandemi som har visat sig kunna bli mycket dödlig. Hur kan du skydda dig och dina kära när du inte ens kan se vem som har smittats av coronavirus? Du kan dock vidta flera åtgärder.

Du kan börja med att förbättra ditt immunförsvar med hjälp av C-vitamin. Det finns många olika varianter men Ester-C anses vara bäst. Enklare och 10 ggr billigare är att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver och lösa ett kryddmått (1 gram) i lite kaffe eller annan vätska.

När det pågår en pandemi måste du tvätta händerna extra noga

Om du har smutsiga händer kan du föra bakterier vidare. Vi glömmer att vi rör ansiktet. Du kan lätt of coronavirus om du är oförsiktig.

Coronavirusdödande

Använd inte vilken tvål som helst under en pandemi. Du ska inte använda handsprit. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Några av våra vanligaste virus överlever handspriten. Du har säkert märkt att dina händer blir torra om du använder handsprit, det beror på att spriten löser upp det naturliga fettet i huden.
Då kan bakterierna slå till. Glöm inte att bakterierna som handsprinten inte kunde ta bort finns kvar på dina händer. Om ditt immunförsvar redan är nedsatt när du får coronaviruset kan din sjukdom bli mycket värre.

Om man använder handsprit under lång tid så kan man få sår. Forte eller Smittstopp är mycket bättre alternativ.

Du kan även prova att använda bakteriedödande handtvätt. Antibakteriell tvål är ett bra sätt att döda bakterier på. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Vänd dig gärna till prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se för att köpa dina varor.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Undvik kontakt

Denna pandemi hindrar oss från att leva våra vanliga liv. Vi måste försöka att hålla smittan nere.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Smittstopp urvalet info Det har vi sett från andra delar av världen.

Under en pandemi är det inte läge att boka in fester, möten och annat där det kommer att röra sig många människor. Coronavirus sprids väldigt lätt. Det är möjligt att man smittar även om man är symtomfri.

Brukar du desinficera ytor

Det är också klokt att ha medel för ytdesinfektion. Det kan vara en bakteriedödande spray som är säker att använda på allt från dörrhandtag till frukt. Om du vet hur du ska desinficera så har du större chans att klara en pandemi.

Just nu måste du vara extra noggrann med sådant som du beställer hem eller handlar, se till att det inte för smittan vidare. Viruset kan leva i flera dagar på plast. Det är svårt att veta vem som rört varan innan du köpte den.

Gå inte och handla i matbutiker titt som tätt!

Det här är också ett sätt att göra sig redo för pandemi. Om du handlar varje vecka ökar du risken för att du kommer att träffa någon som bär på coronavirus. Det kan vara bättre att storhandla med större mellanrum. Helst med engångshandskar mellan dig och kundvagnen.

Använd skydd som handskar när du handlar. Här kommer den antibakteriella spray väl till pass. Kanske är det ett bättre alternativ än handsprit.