Är det sant att handdesinfektionsmedel hjälper mot coronavirus?

Många är rädda just nu. Vi måste tänka på alla dem som ingår i riskgruppen för coronaviruset. Man kan tycka att det är skäl nog att använda handdesinfektionsmedel.

Använd bra handdesinfektion

Men coronaviruset kan vinner ofta över handspriten. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Att kunna sprida smitta till de som kan dö av den är obehagligt. Det är ett gott skäl till att vara extra noggrann med handdesinfektion. Genom att använda handdesinfektionsmedel på ett bra sätt så kan du begränsa smittan.

Använder du rätt typ av handdesinfektionsmedel?

Myten om handsprit lever kvar. Spriten tar inte alla virus. Om det till exempel rör sig om förkylning, vinterkräksjukan eller influensa är det här inte ett fungerande virusskydd. Det kan hända att vattenbaserad handdesinfektion fungerar bättre.

Har du en antiseptisk tvål hemma? Det är viktigt att det är en bakteriedödande tvål som samtidigt är skonsam mot dina händer. Den antibakteriella tvålen gör nytta överallt där du tvättar dina händer.

antibakteriell

Handsprit är inte nödvändigt. handtvätt Att det inte finns mer handsprit på apoteket är inget problem. Tvål fungerar bra mot handdesinfektionsmedel.

Många föredrar en vattenbaserad handdesinfektion.

Ett starkt medel är inte nödvändigtvis bra mot coronavirus

Det behöver inte vara det bästa alternativet mot coronavirus. Det kan däremot torka ut dina händer. Det händer oftast när du desinficerar händerna ofta. Det kan hända att vissa handskar ger ett bättre virusskydd än handsprit.

Bra ytdesinfektion är också viktigt

En antibakteriell spray är bra att ha hemma. Virus finns oftast på dörrhandtag. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Du kan ha på dig handskar också.

Inomhus kan du använda sprayen som ett komplement. Det ökar ditt virusskydd hemma. Se till att du har en flaska med antibakteriell spray på smarta ställen där den kommer till användning.

Du kan även använda sprayen som en bra ytdesinfektion. Sprayen kan neutralisera viruset.