Så övervinner du hungern vid viktminskning med 5:2 metoden

Kommer jag att vara omätt när jag kör 5:2? Ja det kommer du. Åtminstone till en början när kroppen fortfarande inte är van vid fastedagarna. En av de största skälen till att vi är lite större än nödvändigt i detta landet överlag är att vi äter för rejäla portioner. Våra kroppar är inte uppmärksamma på när vi ätit nog därför att bli mätta. Oftast slinker det ner en aning extra vid varje måltid.

För den skull kommer kroppen att bli hungrig när du först börjar med fastedagar. Men det handlar således inte om att du ätit för lite för att hantera dagen, utan att kroppen helt enkelt är van vid att få en aning extra. Håll ut och minns att efter ett par veckor kommer fastedagarna inte att vara lika tuffa.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per människa och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan låg den siffran på bara 50 kg per individ och år. Att dra ner en aning på köttet är en snabb väg mot bättre hälsa. diet recept

När du börjar med fastedagar tvingas du själv hitta den rytm och det upplägg som passar dig, dina rutiner samt din kropp. För en del är det enkelt att utelämna måltider alternativt ersätta dem med dryck, för andra måste fastedagens begränsade kaloriintag spridas ut jämnt över dagens vakna timmar för att inte orken ska ta slut.

Finns det inget man kan göra åt hungern då? Jovisst finns det knep att ta till. Vill du testa att hoppa över frukost? En kopp hett vatten med en citronskiva i är ett beprövat trick för att uppliva kroppen och kan även dämpa hunger eller sug. Testa också en aning riven ingefära i varmt vatten när du känner att din kropp ropar efter något att stoppa i sig.

Välj korrekt dagar att fasta på. Titta efter i veckans schema och avgör vilka dagar du lättast klarar dig på den kalorisnåla dieten. Välj de dagar du har minst kroppslig ansträngning och flest chanser till vila om det skulle bli besvärligt. Det är dessutom vanligtvis lättare att laga lämplig mat och motstå onödiga frestelser när du är hemma.

När du sätter ihop din matsedel ska du fundera på att fylla upp med kalorisnåla nyttigheter som grönsaker samt sallad för att rätterna ska bli mättande och ge kroppen den ork den behöver. Avstå från alla tomma kalorier, tacka nej till brödet samt pastan. Dessa produkter ger en osann mättnad som snabbt går över, och de innehåller inga näringsämnen som kroppen egentligen tar till sig.

Välj fettsnåla råvaror därför att spara in på kalorierna och kom ihåg att när du dessutom skär ner på kalorierna under de “vanliga” dagarna genom att avstå ifrån rena onyttigheter som chips och läsk kommer du dessutom känna dig mindre hungrig under fastedagarna. Men glöm inte att 5:2 ska vara en lustfylld diet, men unna dig inte att falla för frestelserna för ofta.

Kom också ihåg att det är en enorm hjälp på vägen mot att få kontroll över sitt ätande att först tillåta kroppen att uppleva lite hunger för att sedan få uppleva hur lite det i själva verket krävs därför att bli mätt igen, när kroppen väl vant sig av med överflöd samt stora portioner.