Några tips för framgång på ketosis diet

Ehuru den ej är långt ifrån så aktuell som den var på 90-talet när Atkins diet var till synes allenarådande, innehar en kolhydratfattig ketogen kost ännu mycket bra aktning i flera kretsar som en effektiv viktminsknings diet.

Ketostix köps fraktfritt och prisvärt på allt-fraktfritt.se.

Nedan följer ett litet antal förslag för att maximera din framgång på en ketogen diet.

1. ) Drick mycket utav vatten.

Också när man använder en ketogen diet, så innehar din kropp besvärligt att behålla så mycket vatten som den ska, så att dricka mycket vätska är absolut nödvändigtsvis.

Många experter föreslår att männens intag skall vara minst 3 liter dryck varje dag, medan motsvarande nummer för kvinns är 2, 2 liter per dag.

En bäst indikator på god vätsketillörsel är färgen på din urin.

Om din urin är klar alternativt ljusgul, får man troligen nog mycket vätska.

Ta med dig en butelj vatten vart du än knallar!

2. ) Glöm ej fettet!

Enkelt uttryckt, våra kroppar behöver bränsle för att fungera.

När vi begränsar vårt kolhydratintag, särskilt till nivåer som i ketos, behöver våra kroppar en alternativ energikälla.

Alldenstund äggviteämne inte är en effektiv energikälla, vänder sig våra kroppar till fettet.

Fett man äter när du är i ketos används för att ge kolhydrater, vilket tillverkar det mycket besvärligt att ackumulera fett medan du är i ketos.

Välj friska, omättade fetter så ofta som möjligt: Födoämnen som avokado, oliver, nötter samt frön är idealiska.

3. ) Finna din kolhydratgräns.

Samtliga våra kroppar är olika.

Vissa dieter måste komma en strikt kolhydratfattig diet som innebär förbrukning av mindre än 20 gram per dag av kolhydrater.

Övriga måltider kommer att finna att de behagligt och lätt kan hejda i ketos samtidigt som den använder 50, 75 eller 100 gram kolhydrater.

Det enda sättet att kunna säkert är ”trial and error”.

Köp Ketostix eller andra avtryck av remsor för keton urinanalys samt ta reda på din kolhydratgräns.

Om man upptäcker att man innehar en del spelrum, kommer det att göra att vidmakthålla din diet så mycket lättare. Sukralos sötningsmedel smakar precis som socker, perfekt ikaffe och te.

Kolsyrat vatten kan smaksättas med Aromhusets bordsvattenaromer så att dricka vatten blir en njutning. Smaka olika ostar och hitta jättegoda – ost och dryck blir en god frukost om det är god ost, kanske kokt ägg eller äggröra till. Glöm inte att ägg och bacon ger en bra frukost.

4. ) Var smart med spriten.

En utav de stora aspekterna förurom att kunna konsumera fet födoämnen med ketogen diet är att man kan dricka sprit utan att få din viktminskning alltför långt ur kurs. Klicka nu.

Vitsen är att man kan inmundiga osötad sprit som vodka, rom, tequila, gin, whisky, cognac och brandy tillsammans med enstaka lågkalori öl.

Använd lågkalori dricka för att mixa spriten samt drick mycket vatten för att ej få vätskebrist, eftersom en baksmälla kan göra dej notoriskt bristfällig medan du är i ketos.

Samt kom ihåg, kalorier räknar fortfarande, så gå inte överbord.

Allt med måtta.

5. ) Äga tålamod.

Medan ketogen diet är bekant för att ge en snabb viktminskning, särskilt i de tidiga stadierna av kosten, är viktminskning alltid en oengagerad, tidskrävande process.

Bli inte galen om vågen inte visar på en direkt viktminskning, eller kanske visar små viktökningar, för ett par dagar.

Din vikt varierar från dag till dag (och hela dagen) baserat på ett antal variabler.

Glöm ej att begagna statistik som hurdan dina kläder matchar alternativt kroppsmått för att se dina avancemang, kan ge mer än vad vågen visar.