5:2-metoden – en enkel diet att komma igång med

Det är inte särskilt svårt att inleda 5:2-dieten. Du måste inte länsa kylskåpet på frestelser – du får ju äta dem! Du behöver inte heller investera i några nya produkter alternativt lägga upp ett kost- och träningsschema så knepigt att det fyller kalendern. Endast två dagar i veckan behöver du sätta av åt din nya satsning på att gå ner i vikt, så är du med det samma verksam med din diet.

Starta med att utse ut en vecka som lämpar sig bra för att starta en ny vana. Eftersom fasta, även om den endast pågår i en dag, påverkar din ork är det vettigt att välja en vecka då du har ett par lugnare dagar att välja som fastedagar.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per människa och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan var den siffran på bara 50 kg per person samt år. Att dra ner lite på köttet är en kvick väg mot bättre välbefinnande. lunch 5 2 diet Tänk på att dina fastedagar kommer att upplevas tunga i början, men glöm inte bort att din kropp snart kommer att vänja sig vid din nya livsstil.

Gör din hemläxa innan du startar dieten. Läs på om vilka effekterna dieten kan få och gör upp en plan för hur du ska klara fastedagarna om de visar sig vara jobbigare än du anat. Tala om för din omgivning att du fastar, du kommer att få både sympati och goda råd av dem.

5:2-dieten har blivit så inne att du säkert har arbetskamrater som redan har testat och kan hjälpa dig på vägen!

Gör en matsedel för dina fastedagar. Läs flera recept och ta ut de som inspirerar dig mest. Möjligtvis är det de som påminner mest om hur din kost ser ut idag, möjligen känns det mest spännande att testa på nya råvaror som du inte brukar använda. Med ett färdigt upplägg för fastedagarna är du redo att låta 5:2-dieten äntra i ditt liv.

Handla smart. Nya råvaror som du inte vet hur du ska nyttja ligger helst och blir dåliga i kylskåpet. Köp inte mer än du behöver i början så håller du onödiga kostnader samt matspill på en miniminivå. Du kommer att märka att dina vanor dessutom på de “vanliga” dagarna förändras efter ett tag och då kan du dessutom börja shoppa på annat sätt i matbutiken.

Sätt en trend. Är det du som står för matlagningen för hela hushållet så gör dig inga otjänster genom att krångla till det. Låt familjen ansluta sig till dina nya vanor, men utan kaloribegränsningen. Laga samma mat till dem som till dig själv, men låt dem äta hur stora portioner de vill, så slipper du sukta efter onyttigheter som står där på bordet under tiden du känner dig oinspirerad att äta din sallad. En god sallad är en utmärkt middag för hela familjen!

Ge inte upp när du vacklar. 5:2 är en anpasslig diet. Gick det inte som du tänkte med veckans fastedagar? Men lägg om schemat då! Det är aldrig för sent att ta igen en dag och en missad fastedag kommer inte att förgöra din diet. Kommande vecka går det bättre och snart kommer denna nya vana upplevas som den naturligaste sak i världen.

Troligen får du även en välbehövlig skjuts när väl kilona börjar rasa och det gör de vanligtvis ganska hastigt.

Det tillhandahålls en mycket intressant pocketbok skriven av Ola Norrman (författaren som skrivit den kanonbra boken “Hur man bantar bort fett utan hunger med LCHF” som enkelt och gott heter 52-dieten. Det som är en stor bonus är att man kan låna boken via datorn på biblioteket – som e-bok.

Man behöver inte ens gå till biblan – man lånar via sin PC. De flesta kostsamma böcker kan lånas – helt gratis. Läses bäst på en Läsplatta, som iRiver. Vill man köpa hem så finns boken på allt-fraktfritt.se.