Propylenglykol är ett livsmedel som finns i flertal varor och kosmetikaprodukter men här ska vi se närmare på att att nyttja glykol (både monopropylenglykol samt den giftiga etylenglykolen) som kylarvätska, för att avhålla att kylarvattnet kan frysa till is.

Förvalta kylsystemet med propylenglykol innan vintern kommer

Det lönar sig icke att vara lat och mena på att man ej behöver byta kylarvätskan för att den är long life och det likväl är långt till vintern. Det är rentav inte så besvärligt att själv blanda proylenglykol med vatten och därefter hälla på i fordonets kylsystem.

monopropylenglykol

Med propylenglykol så får man många viktiga fördelar

Med monopropylenglykol så får man många viktiga funktioner. Glykol fungerar som frostskydd så att man klarar temperaturer på ner till -30 utan att fordonet står still. Med etylenglykol så får man det bästa frostskyddet men det rör sig bara om några graders skillnad från en blandning med propylenglykol.

En annan sak som är bra med glykolen är att man får ett korrosionsskydd. Det gäller ju att beskydda kylsystemet från rost och också från avlagringar som kan förstöra både kylare och motor. Det går att jämföra med glykolmätare hur mycket som finns kvar men rent praktiskt så bör man göra rent och byta ut glykolen vartannat år.

Det är även så att man med kylarglykol får en högre kokpunkt på kylarvätskan. Beroende på hur man blandar glykolen med vatten så kan man komma upp i över 100 grader.

Använd den bästa typen av kylarglykol i ditt fordon

Ska man köra på propylen eller på etylen? Det här är en fråga som man kan ställa sig. Frågan är om inte etylenglykolen borde förbjudas pga. sin giftighet och vad den kan ställa till med när bilen en dag skrotas. Djur slickar i sig ämnet och dör.

Den som vill kan införskaffa en fullständigt ofarlig, livsmedelsgodkänd propylenglykol och nyttja i kylaren. Ett livsmedel som inte kan fördärva djur samt natur.

Något som påverkar vad som blir bäst är den metall som finns i motorn. Om man exempelvis har aluminium i motorn så finns det glykoltyper som kan fördärva materialet och dessa ska man då undvika.

Man bör också undvika blandningar av olika glykolsorter helt enkelt därför att de kan ha tillsatser som reagerar på fel sätt med varandra. Det här kan alltså resultera I att man skadar kylaren. Om det bildas klumpar i blandningen så kan detta bilda stopp i systemet vilket inte är bra.

Om du icke vet vilken typ av glykol som finns just nu i ditt fordons kylarsystem så är det enbart att skölja ur systemet och sedan börja om. Färgerna som du ser på glykolprodukten har inget med själva propylenglykolen att göra. Färgen är en tillsats från tillverkaren som ger produkten mer personlighet.

Kom ihåg att glykolprodukter kan vara mycket farliga

Även om en speciell produkt marknadsförs som giftfri kylarvätska så ska du veta att den här produkten ska förvaras långt bort från barn och djur. Etylenglykolen har en söt smak men är väldigt giftig så den ska aldrig komma i närheten av nyfikna barn!

Ifall du anser att det verkar besvärligt och en aning farligt att mixa själv så är det måhända lättare och säkrare att skaffa färdig kylarvätska som du fyller på med för att därnäst slänga förpackningen så att du slipper ha något farligt på hyllan i garaget.

Den färdiga vätskan är ingen kostbar produkt och därmed så kan man ej säga att det finns någon ekonomisk orsak till att skjuta upp det där med att ersätta glykolen. Det är sannerligen ej en krånglig sak och samtidigt något som fordonet mår så pass bra av då det blir riktigt kyligt utomhus.