Få en bättre vardag med eteriska oljor som kan användas på annorlunda sätt

Många som precis upptäckt eteriska oljor finner sin vardag mer trevlig. Man kan nyttja sig av eteriska oljor på lite annorlunda vis och vilken man ska välja beror fullständigt på vad syftet är. Är det möjligen så att du behöver bli på lite bättre humör alternativt behöver du en naturlig antilöss metod?

eteriska

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Före du beställer doftolja så kan det vara förståndigt att du lär dig lite mer om aromaterapi. Det finns mycket information online och man kan självklart även studera en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även ifall oljorna är naturliga och säkra så är det betydelsefullt att koppla att ekologiskt inte ständigt betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan påverka ditt humör kraftigt. Det här kan ju vara mycket positivt men om man väljer fel doft så kan det få motsatt effekt.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket lätt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som till exempel lavendelolja som de flesta tycker om. Den här oljan kan man nyttja som massageolja som den är eller genom att addera den till en annan ekologisk och naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande verkan. Detta blir perfekt efter en stressig dag på jobbet!

Om man väljer pepparmintolja så får man en kylande samt uppfriskande effekt. Det här kan göra susen en riktigt varm och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja ger även god smak i hemgjort godis, polkagrisar samt tandkräm.

Man kan nyttja de eteriska oljorna på tre olika sätt. Som hudbehandling, att andas in eller att förtära. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara vaksam med därför att inte allihopa doftoljor är gjorda för invärtes bruk.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint och citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man tillägga några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett bekvämt sätt. Man kan också droppa lite i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Betydelsefullt att tänka på med doftoljor samt deras verkan

Man bör ta det få varsamt då man börjar testa med doftoljorna. De kan som sagt ge mycket starka effekter och det I synnerhet under känsligare perioder i livet som då man är gravid. Testa dig fram och håll ett öga på din kropp och ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage samt zonterapi så är det även relevant att man vet vad man gör. Det kan verka lätt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men om man gör det här på felaktigt sätt så kan det få effekter som ej är så behagliga.

Ett säkert sätt att införskaffa hög kvalitet och garanterat outspädda eteriska oljor är att inhandla från allt-fraktfritt.se, då köper man därtill utan mellanhänder.

Lär dig alltså mer om hur du ska påföra eteriska oljor före du köper en doftolja att börja experimentera med. Något som är enormt enkelt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken samt bakom öron på barn som går i förskolan. Faktum är att löss ej klarar doften av det här, så det funkar ju dessutom som lusmedel.