Citronsyra samt vinsyra ser till att hemmet blir rent och fräscht

Städa bör man… men om man städer med farliga kemikalier så kanhända man icke mår så fint. Då kan det vara bra mycket bättre att använda sig av citronsyra alternativt vinsyra för att få det rent och fint därhemma. Detta är naturliga syror som är minst lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

ekologisk

Men innan du skaffar en behållare med syra så ska du vara väl varse om hur du kan använda pulvret och också tänka på att också naturliga ämnen kan bli farliga ifall man får i sig för mycket av dem.

Göra rent maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är makalöst med citronsyran är hur den totalt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så lätt sett. Ta en fullständigt ordinär snabbkokare som exempel. Istället för att införskaffa farliga kemikalier för avkalkning så kan du nyttja citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren för att därefter låta det hela stå en stund.

OBS: man skall jämt köpa livsmdelsgodkänd syra till allt som kommer i kontakt med mat eller dryck. Till allt egentligen, det här är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Alltså ätas och drickas.

Med vinsyra så får man en dylik verkan och man kan minsann få bort rostfläckar med vinsyran vilket icke är så dumt då man kanske har en maskin i köket som fungerar perfekt men som ser rätt sorglig ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ungefär 100 gram brukar räcka) mår fint av så blir det skinande rent igen och all dålig lukt går bort.

Diskmaskin: det är bara att hälla en aning pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Det här är effektiv diskmaskinrengöring och du bör omgående få en maskin som luktar gott och ser förtjusande ut inuti återigen.

Man kan faktiskt även köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett samma förfarande (ungefär 100 gram citronsyra) och fullkomligt ofarligt för annalkande tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Ifall du hör till de som inte vill nyttja kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten tvingas till därför att få dän kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett bra alternativ. Rent praktiskt så är det enbart att processa ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av och torka för ett perfekt resultat.

Man kan till och med rengöra toaletten med syran. Häll en skvätt ner i toaletten och låt det hela verka en stund före du tar fram toalettborsten därför att skura. Det här leder till en mycket renare och snyggare toalettstol.

Viktigt att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett grymt starkt medel även om det rör sig om en naturlig produkt. Ifall du rengör din vattenkokare så måste du se till att spola bort rester av citronsyra ordentligt före du använder kokaren återigen. Om du får alltför mycket syra i dig så kan det resultera I illamående och smärta i magen och det är inte trevligt. Detta kan också vara bra att tänka på då du vill städa i diskmaskinen, kör den en gång extra därefter utan disk.

Det viktigaste är att inte överdriva. Om man använder syran så behöver man ej nyttja så mycket för att åstadkomma gott resultat.