Äkta absint är inte samma sak som många påstådda motsvarande varianter

Visst kan du handla färdig absint på systemet men du ska vara medveten om att det här icke är äkta vara. Det är alltså så att Absinthe Systembolaget marknadsför är utan tujon. Om du inte vet så mycket om det franska örter innehåll som äkta grön sprit ska ha så kanske det här inte betyder så mycket. Men då ska du veta att grön drink med namnet absint icke kan vara äkta vara utan tujon. Det är ju denna ingrediens som har gjort den gröna fen så otroligt mytomspunnen!

malört

Var medveten om vad Absinthe Systembolaget är och även om vad andra absintdrycker består av

Man kan handla olika typer av absint på internet och då kan man komma över versioner som exempelvis absint 80 med cannabis. Det här låter ju helgalet och det kan det också vara. 80 är en del av namnet och inte ett mått på hur mycket alkohol som finns i drycken men det rör sig om en kraftfull förfriskning.

Du kan räkna med minst 60 % alkohol då du köper en flaska med någon form av absint och det gäller att dricka den här spriten på ett försiktigt sätt om man icke vill få upplevelser som gör att man börjar tro på myterna om den gröna fen!

Det är bäst att införskaffa ingredienserna och helt enkelt blanda själv

Om du vill erhålla äkta vara så ska du slopa Systembolagets absint och istället beställa ingredienserna online. På så vis så kan du själv bestämma viktiga saker som absint alkoholhalt och hur mycket du ska ha av de viktiga ingredienserna malört, fänkål samt tujon. Den sistnämnda ska man definitivt ej överdriva då det kan medföra en dryck som man inte mår så bra av.

Var noga med att du följer ett bra recept för drycken eller använd Prestige Absinthessenser, de är heläkta med tujon och Absinten opalizerar när man slår vatten på pga. den stora mängden eteriska oljor (inlusive malörtsolja) som icke är vattenlösliga. Finns på hembryggning.se, allt-fraktfritt.se med flera.

Vid Absintproceduren (Absint i ett absintglas, häll på vatten på en sockerbit genom en absintsked och betrakta drycken opalisera och bli ogenomskinlig) använd en absint sked så att du kan sila ner sockret som man måste få med för en god smak. Ett råd är att icke använda farliga färger för att få en grön drink, det är minsann ej nödvändigt. Du kan malört införskaffa online eller hos hälsokosten och med ett bra recept så når du en förtjusande balans som ger en god smak.

Faktum är att du kan absint handla online men att det aldrig rör sig om den äkta varan. Så som det ser ut idag så är alla märken utan tujon och därför så måste du blanda själv för att få den äkta smaken. Mer Info HÄR.
Det är kul att göra den här mytomspunna drycken så ge det hela lite tid och förbered väl.

Handla ingredienser samt verktyg online och testa dig fram. Det är relativt svårt att misslyckas med den gröna fen men det är klart att du kan lyckas få till din egen twist på det hela genom att eventuellt införa andra örter. Cannabis som kan finnas i absint 80 är ej att rekommendera. Det finns andra naturliga inslag som är en aning säkrare att handskas med och som ger minst lika goda effekter.