Absint är en utmärkt dryck att bjuda på

En dryck som har varit rätt så mytomspunnen är absinten som rentav har varit förbjuden i somliga länder. I Sverige har man alltid kunna dricka absint som är en dryck baserad på anis, fänkål och malört. Men drycken har varit mer eller mindre omtyckt under tidernas gång och det är icke allihopa som tycker om den rätt så beska smaken.

absintsked

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under det här namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade faktiskt att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det självklart de som anser att konstnärer som Van Gogh kanske blev en aning tokiga av att mixa sina egna färger med farliga ämnen och att man knappt kan skylla på absinten för detta. Du kan alltså införskaffa malört, tujon samt frambringa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli dåraktig av detta.

Göra egna drinkar med absint med korrekt redskap

Tänk på att du behöver korrekt verktyg för att producera din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, http://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som innehåller örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked för att få sötman i drycken. Ifall det inte blir lite sött så är det besvärligt att intaga absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är ofta hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med korrekt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att lämna avtryck. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i fler örter men detta blir lite överkurs för den som är ny på att blanda egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den komponent som du ej vill missa då det är den som antas giva effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan sannerligen vara dödlig men inte i den dos som man använder i absinten.

Det är icke absinten som är vådlig utan alkoholen i drycken

Något som man måste inse då det handlar om den här typen av drycker är att det minsann är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Om man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång då och då så är det totalt säkert att dricka men ifall man gör det till vana att dricka absinten till frukost, lunch samt middagsmål så kan det bli besvär. Kanontips.

Dagens absinter är också fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan icke framföra att den gröna fen är detsamma som den en gång var. Håll enbart koll på hur mycket du dricker och var försiktig med att ge för mycket till människor som har en aning problem med sin alkoholkonsumtion.