Skrapa triss för att öka dina chanser att kamma hem miljoner

En stor dröm för de allra flesta av oss är att vinna på Triss. Ett stort tillskott i kassan utan större möda är vad de allra flesta av oss tror gör lyckan fullkomlig. Många människor vill resa, lägga pengar på ny bil alternativt båt, investera pengar för framtiden, donera pengar till bättre behövande, starta ett företag, förnya garderoben… ja, möjligheterna är nog oändliga när det handlar om att sätta sprätt på pengar.

Att vinna på Triss öppnar dörrarna för mycket som förr upplevts som avlägsna drömmar, i synnerhet om vinsten hamnar i händerna på en vanlig arbetare som dag ut och dag in följer samma mönster och lever på samma budget. Dröm blir till verklighet. Skraplotter mer fakta.

Att vinna på Triss är i själva verket någorlunda lätt, ca var femte lott ger utdelning. Dock så är de flesta vinster små, från 25 kronor och uppåt, men man blir ju inte direkt miljonär av att kamma hem 25 kronor på Triss.

Vill man vinna större vinster så är det desto knepigare, för de är sällsynta. Har man tur så skrapar man fram tre TV-rutor vilket innebär att man ges ytterligare en lott att skrapa – från en livesänd TV-soffa. På TV-lotterna är minsta vinsten 50 000 kronor och högsta 50 000 kronor per månad under 25 år. Dessa månadsvinster ges man om man skrapar fram summor inuti klöversymboler. För många människor är månadsvinsterna de allra mest lockande med tanke på att det inte enbart ger en en massa pengar utan även stabilitet och trygghet för massor år framöver. En miljon kronor är tyvärr lättare än man kan förmoda att sätta sprätt på, men en rejäl extrainkomst är tryggare.

Triss omsätter 3 miljarder kronor per år och drygt hälften av denna summa går i retur till spelarna. De som sannerligen kan säga sig vinna på Triss är alltså spelföretaget Svenska Spel som ligger bakom trisslotten.

Det finns såklart fler skraplotter på marknaden än Triss, men Triss är den mest populära. Det beror dels på liveskrapningarna i TV, men även på alla de kittlande reklamerna man märker av i samhället, vem minns t ex inte det klassiska Triss-citatet «Plötsligt händer det!»? En annan svensk skraplott är TIA, som kostar tio kronor och ger vinst på upp till 200 000 kronor. Tialotten har alltså lägre pris än Triss, men även lägre vinstsummor.

Tanken på att vinna på Triss är vad som får oss att lägga pengar på dessa små skraplotter om och om igen. Många gör det rituellt varje dag, vecka eller månad, medan andra gör det mer sporadiskt, när de drabbas av ett infall. Somliga gör det i par, andra för sig själv. Några tycker om att skrapa virtuella lotter online medan andra föredrar de klassiska papperslotterna. Hur man än skrapar sin lott så är det en sak som förenar samtliga som spelar, nämligen drömmen om att vinna stort på triss.