Vinberedning hemma har vanligtvis användning av att tillsätta Äppelsyra

Då alltfler börjar brygga egna drycker så är det bra att det är så pass enkelt att få fatt i ingredienserna på nätet. Vill man framställa vin med äppelsyra så är det fullt möjligt och man behöver icke springa benen av sig för att hitta en butik som har den här syran. Den finns att beställa online ihop med övrigt som man kan behöva för att få fram ett riktigt smakligt vin.

Det kommer icke att smaka äppelvin på grund av äppelsyra

Något som man som färsking kan få för sig är att vinet kommer att smaka äpple om man jäser med äppelsyra. Men så är det förstås ej. Man väljer att äppelsyra inhandla därför att använda sig av så kallad malolaktisk jäsning där man kommer att omvandla äppelsyran till mjölksyra med hjälp av en viss typ av bakterier.

äppelsyraLäs mer här.

Genom att noggrant undersöka precis hur du skall tillverka vinet så kommer du fram till de produkter samt ingredienser som du behöver. När du har fått allt hemskickat så är det dags att sätta ett datum för din vintillverkning. Om du vill sluta upp bakom de svenska vingårdarnas plan så kan det vara klokt att sätta igång under våren men det är icke ett måste. Brygger man själv så har man enorm frihet vad gäller tid.

Har man endast druvorna och alla andra ingredienser så är det ju bara att sätta igång. Med äppelsyran så får man förhoppningsvis en jäsningsmetod som kommer att ge ett vin som smakar riktigt läckert och som samtliga vill ha ett glas till av.