Effektfullt med Saigon-kanel i kombination med 5:2-dieten

Saigonkanelen växer precis som namnet antyder i Vietnam, som ju förr hette just Saigon. Det är en sort exklusiv för provinsen Quâng Nam där den gror längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, alternativt den vietnamesiska kanelen, har en himmelsk intensiv kanelsmak med tanke på at den består av mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Gillar du kanel kommer du att tycka om den här kanelen.

Det finns dessutom åtskilliga hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte enbart den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet dessutom att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att exakt saigonkanelen är väldigt effektiv på det.

Saigonkanelen hjälper dig klara av blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket innebär att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att acklimatisera vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen mildra de symptom som många får den första perioden.

Saigonkanelen är lite dyrare än vanlig kanel, men effekterna sägs vara betydligt större och dessutom är endast smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du påträffa i välsorterade hälsokostbutiker eller beställa via webben. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen omtalad både som Saigonkanel och vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att kunna för att undgå förvirring.

En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per person och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För enbart 60 år sedan var den siffran på blott 50 kg per människa och år. Att dra ner lite på köttet är en kvick väg mot bättre välbefinnande. 5 2 fasta

Testa detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt därefter en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft och en halv tesked ren honung. Gudomlig dryck som får dig att både glömma hungern samt hantera blodsockerfallet!